Çatlak Tedavisi

Vivo Güzellik ve Estetik Merkezi, her zaman güleryüzlü ve alanlarında uzman çalışanlarıyla kaliteli hizmetler vermek, müşterilerine hijyenik bir ortamda çeşitli uygulamalar sunarak uzun soluklu ilişkiler kurmayı amaç edinmiştir.

Vücutta Çatlak Neden Oluşur?

Cilt çatlakları her ne kadar kiloyla bağlantılı olduğu düşünülse de bu her zaman geçerli değildir. Çatlaklar, derinin incelmesi, kolajen ve elastik liflerin deformasyonu sonunda ortaya çıkar. Deri yapısı esnek olmayan kişiler hızlı bir şekilde kilo aldığında, ergenlik döneminde hızlı boy artışı veya hızlı kilo alımı yaşadığında vücutta çatlak görünüm belirir. 

Çatlaklarınızın ardındaki nedene rağmen, oluştukları süreç genellikle aynıdır. Vücudun en büyük organı olan cilt, bizi çekici göstermenin dışında pek çok işleve sahiptir. Deri, epidermis, dermis ve subkütanöz katman olmak üzere üç katmandan oluşur. Derinin elastikiyetinden sorumlu bir protein olan kollajen, orta tabaka olan dermiste bulunur. Bu proteinin konsantrasyonu her kişide değişir. Bazı insanlar, çatlaklar oluşmadan cildin hızlı genişlemesine veya büzülmesine dayanacak kadar kollajene sahiptir.

Düşük kollajen seviyesine sahip olanlar için, cildin hızlı gerilmesi, kollajen liflerinin yırtılmasına neden olur. Bu, cildin daha derin katmanlarının öne çıkmasına ve çatlakların oluşmasına neden olur.

Çatlaklar kortizonlu ilaç kullanan ve hormon sorunu yaşayan hastalarda da görülür. Çatlak problemi genellikle kalça, karın, göğüs, kol ve diz arkasında görülür. Çatlaklar ilk aşamada pembe ve kırmızı tonlarında olur ve zamanla beyaz renge dönerler. 

Gebelik ve Doğum Sonrası Çatlakları!

Doğum sonrası çatlakları, bebeğin hızlı büyümesi nedeniyle kadınlarda çatlakların önde gelen nedenlerinden biridir. İstatistiklere göre, hamile kadınların % 50 ila % 90’ı hamilelik sırasında veya sonrasında çatlaklar yaşıyor.

Çatlak Belirtileri Nelerdir?

Genellikle göğüslerin, kalçaların, basen, kolların, karın ve sırtın çevresinde bulunan çatlaklar, cildin elastikiyet sorununun ötesinde gerilmiş bölgelerdir ve cilt, çatlak işareti haline gelen bir “iç yara” oluşturur. .

En yaygın nedenler, hamilelik, kilo kaybı, kilo alımı, deri genişleme atakları, meme dokusunun büyümesi ve hatta ağırlık antrenmanından kaynaklanabilen cildin gerilmesidir.

 Belirtileri ise bölgede kuruluk, kaşıntı, minimal cilt sızlamaları ve kızarıklık olarak kendini gösterir ve hızla oluşumunu tamamlar.

Çatlaklara ne iyi gelir?

Vücut çatlakları için mezoterapi tedavisi

Ameliyatsız çatlak tedavisi için Mezoterapi yöntemini değerlendirebilirsiniz. Çatlakların en fazla görüldüğü karın, bel, kalça, kollar, ve göğüsler için mezoterapi uygun bir seçenek olacak. Mezoterapi ile çatlak tedavisi için kimyasal ilaçlar ince uçlu iğneler yardımıyla çatlakların yoğun olduğu bölgeye enjekte edilir. Mezoterapi sayesinde deri altındaki kolajen üretimi uyarılır ve derinin kendi kendini yenilemesi sağlanır. 

Mezoterapi yöntemi özellikle çatlakları henüz beyaza dönmemiş, kırmızı ve pembe tonlardaki çatlaklara sahip kişiler için idealdir. Çatlaklarınız ilk çıktığı anda kontrol altına almak ve kalıcı olmasını engellemek istiyorsanız mezoterapi uygulamasını sizlere öneririz. Mezoterapi ile çatlak tedavisini haftada bir kere, minimum 6 seans boyunca yaptırmalısınız. Mezoterapi yaptırdıktan sonra ilk birkaç gün uygulama bölgesini güneşten korumalısınız. 

Fraksiyonel Lazer Çatlak Tedavisi

Fraksiyonel lazer, çatlak tedavisinin en etkili yöntemlerinden biri. Bu tedavide, ısının etkisinden yararlanarak kolajenler kısaltılır ve kolajen sıkılaşması sağlanır. Kolajen ve elastik liflerinin üretimi ile birlikte deri kendi kendini yeniler. Böylece vücuttaki çatlak görünümü azalır. 

Fraksiyonel lazer iki gruba ayrılır. İlki 1440 nm, 1540 nm, 1550 nm dalga boyunu kullanan fraksiyonel lazer, diğeri ise 2940 nm, 2970 nm erbium lazerler, 10600 nm karbondioksit lazerdir. Yüksek dalga boyuna sahip olan CO2 lazer yöntemi derinin soyulmasına yardımcı olduğu için çatlak tedavisinde daha etkili bir sonuç yaratır. 

Çatlak tedavisi için ortalama 4-6 seans Fraksiyonel lazer yaptırmanızı öneririm. Her seansın arası minimum 1 hafta olmalıdır. Dilerseniz lazer tedavisini mezoterapi ile kombinleyerek çatlaklarınız için daha etkili ve hızlı bir sonuç alabilirsiniz. 

Fraksiyonel lazer tedavisi mutlaka uzman kişiler tarafından uygulanmalı. Yanlış lazer tedavisinde cildinizde leke oluşabilir ve iyileşme dönemi uzayabilir.

Lazer Çatlakların Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Her çatlak tedavisi yaklaşık 45-60 dakika sürer. Her 4-6 haftada bir tedavi gereklidir.

Çatlak Tedavisi Nedir? Vücut Çatlakları Nasıl Geçer?

Lazer çatlak tedavisi , göğüslerde, kalçalarda, iç bacak ve basenlerde, kollarda, karın, kalçalarda ve sırtta çatlakların görünümünü etkili bir şekilde azaltabilen yeni, cerrahi olmayan bir tedavi programıdır.

Vücuttaki çatlaklar hayatın normal bir parçası olduğu için, onlarla yaşamak zorunda olduğun anlamına gelmez. Lazer çatlakları azaltma programı, sadece birkaç basit tedavide, kadın ve erkeklerin uzun süredir sahip olmadıkları daha net, daha pürüzsüz, dokunulabilir bir cilde sahip olmalarına olanak tanır.

Altın iğne Uygulaması

Altın iğne tedavisi, cildin yenilenmesini ve sıkılaşmasını sağlar. Altın iğne radyofrekans cihazı, mikro iğneler aracılığıyla deri altına ulaşır. Altın iğneler, çatlak olan bölgeye uygulanır ve deri yüzeyinde mikro delikler meydana getirilir. Deri altına gönderilen radyo frekans ile dermiste kollajen ve elastin üretimi hızlandırılır. Altın iğne yönteminde kolajen üretimi uyarılır ve cilt kendini tedavi etmeye başlar.

Çatlak tedavisi için 3-4 hafta aralıklarla 3 seans altın iğne yaptırabilirsiniz. Uygulama sonrasında çatlakların çapı küçülür ve çatlak rengi belirsizleşerek vücudun daha kusursuz görünmesi hedeflenir. Altın iğne yaptırdıktan sonra cildinizin 3-4 saat boyunca kızarması normaldir. 

Çatlak Tedavisi Fiyatları?

Çatlak tedavisi fiyatları uygulana tedavi ve seans sayısına göre değişkenlik gösterir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle +90344 415 55 66 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak çatlak tedavisi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.


Doğum Sonrası Çatlaklara Karın Germe

Karın germe ameliyatında cerrahi müdahaleyle çatlak olan deri vücuttan uzaklaştırılır. Karın germe, en etkili ve kalıcı sonuç alabileceğiniz çatlak tedavisidir. Özellikle karın derisi sarkmış, karın bölgesinde yoğun dereceli çatlağı olanlar için bu yöntemi öneriyorum. 

Doğum sonrası veya aşırı kilo alıp verme sonrasında karın derisi deformasyona uğrar. Karın duvarının elastikiyetini kaybetmesi ile çatlak görünüm ortaya çıkar. Pembe ve kırmızı tonlarda çatlak çizgileri ileri aşamalarda beyaz renge dönüşür. Bu durumu yaşayan hastalarımıza karın germe ameliyatı ile çatlak tedavisini öneriyorum.

Karın germe ameliyatı genel anestezi altında hastane ortamında yapılıyor. Sezaryen izine benzeyen bir kesi açılır ve çatlak olan karın derisi kesilerek dışarı çıkarılır. Göbek deliğinin üzerinde kalan deri aşağı gerilerek karnın daha düz ve fit görünmesi sağlanır. Karın germe ameliyatında dikiş iziniz çamaşır altında kaldığı için dışarıdan bakıldığında çok belli olmayacaktır.